Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját, valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

Az adatkezelő adatai

ÉLETPÁLCA Egészségügyi, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

A weboldal a működéshez semmilyen személyes adatot nem gyűjt a látogatóról.

Egészségügyi dokumentáció

A BETEGEK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI, 1997. évi CLIV. törvény [ Eütv. ] szerint.

Titoktartási kötelezettség

Vonatkozik mindazon információra, ami a páciens és környezete felől érkezik, illetve a páciens vizsgálata alkalmával tudomásra jut, és a hozott dokumentációkból kiderül. Ez alól felmentés csak az alábbi esetekben történhet:

Bíróság, NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) fertőző betegség, Bűncselekmény, Házi orvos, Konzulens orvos (ami a betegséggel kapcsolatos).

Felmentést a beteg maga is adhat. Döntésképtelenség és cselekvésképtelenség (gyermek, elmebeteg) esetén a gondozó teheti meg.

Dokumentációs kötelezettség

A dokumentáció, pontos, részletes felvétele, illetve annak őrzése a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően történik.

A természetgyógyászati kezelések csak kiegészítő terápiaként kerülnek alkalmazásra. Nem helyettesítik az orvosi beavatkozásokat.

Az orvos és a természetgyógyász számára ugyanaz a cél, az egyén segítése a gyógyulási folyamatban. Mindkét tudományág a beteg egyensúlyának visszaszerzésében, egészségének helyreállításában segít, a különbség csak a módszerekben rejlik.

A természetgyógyászat a magyarországi jogszabályi besorolás szerint nem helyettesíti (csak kiegészíti) az orvosi eljárásokat, kezeléseket.

Csak orvos diagnosztizálhat betegséget és állíthat fel terápiát.

Mindenkinek a saját felelőssége, hogy rendszeresen részt vegyen a szükséges és ajánlott szűrővizsgálatokon, életkorának és egészségi állapotának függvényében látogassa háziorvosát, illetve az adott szakorvosi rendeléseket. Ha van valamilyen krónikus, diagnosztizált betegsége, azt a szakorvos által előírtaknak megfelelően kezelje, és állapotát a meghatározott időközönként ellenőriztesse.

© Életpálca. Az oldalon található képek és szövegek bármilyen formában történő felhasználása csak az oldal tulajdonosának előzetes, írásban adott engedélye után lehetséges.