Reflexológia

Több ezer éven keresztül fejlődött kezelési módszer. Megfigyeléseken és tapasztalatokon alapuló terápia. A régi korokból fennmaradt írásokból, rajzokból feltételezhetjük, hogy a módszert alkalmazták az ősi Egyiptomban, Indiában, Kínában és Amerikában az indiánok is. Egyiptomban 4000 éves barlangrajzokon láb és kéz kezelések láthatók.

Felismerve a test különböző zónáit valószínűleg kezdetben fájdalom csillapításra használták. A kölcsönhatásokon és válaszreakciókon alapuló gondolkodásmód évezredes tapasztalatai vezettek el a mai ismeretekhez és az elismert használatához. Testünkön több zóna található sok-sok érzékeny ponttal. Az empirikus (megfigyeléses) alapokon nyugvó tudás szerint a zónák ingerlésével, célirányos nyomásával, hatással lehetünk a testünk működésére.

A reflexológia alkalmas állapotfelmérésre, megelőzésre (prevencióra), valamint orvosi kezelések kiegészítő terápiájára. Minél távolabb helyezkedik el a reflexzóna a fejtől, annál intenzívebben érzékelhetők az elváltozások. A szervezet saját gyógyító mechanizmusait hozhatjuk működésbe a reflexterápia alkalmazásával. A teljes test a két talpon teljesen leképződik. A talpakon található több ezer idegvégződésen keresztül a testben lévő sejtek, szervek, szervrendszerek tökéletesen elérhetőek. A pontok stimulálásával a testben jelentkező működési zavarok jól kezelhetőek.

A kezelések célja a szervezet saját öngyógyítási folyamatainak beindítása, fenntartása, mely elősegíti a felhalmozódott méreganyagok távozását a vizelettel és a széklettel. Az öngyógyító folyamat során a test visszaállítja a számára legoptimálisabb keringési, kiválasztási értékeket, melyek mindenki számára egyediek és ezek alapján érezzük magunkat rosszabban vagy jobban.

Két gondolat Lao-Ce kínai filozófustól:

„Manapság az emberek nem arra törekszenek, hogy megakadályozzák a bajt, hanem, hogy kikerüljenek belőle.”

„Az élet és a halál egyetlen fonal, ugyanaz a vonal más szemszögből nézve.”