Gyermekáldás

Egyre többen és egyre fiatalabb párok keresnek meg problémájukkal, hogy szeretnének gyermeket és valamiért nem sikerül. Vannak, akik már mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztak, sajnos sikertelenül. Ezért úgy gondolom érdemes írni ebben a témában egy külön oldalon.

Mindenekelőtt szeretném két külön részre bontani a témakört, melyben először a mindenki által az interneten hozzáférhető információkból válogatok, másodszor a természetgyógyászati lehetőségekről próbálok információkat megosztani.

A megtermékenyítési módszerek (IVF, ICSI, PICSI) részleteiről itt olvashat részletes leírást. AZ IVF kezelések hatékonyságáról a világon ezen az oldalon, a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Osztály statisztikáiról pedig oldalukon lehet tájékozódni.

Érdekes és érdemes elolvasni Pári András statisztikai írását a megemelkedett ikerszületési arányszámok körülményei témában. Talán a legjobb összefoglaló írás, melyben dr. Urbancsek János professzor válaszol a kérdésekre.

A különböző oldalakon mindenféle tudományos és statisztikai információ megtalálható, melyek segítenek eligazodni. Természetgyógyászati szempontból és szigorúan saját véleményem szerint a gyermekvállalás nem kizárólagosan a megfogantatásról kell szóljon. Mert, ha nem sikerül, akkor egy kicsit olyan érzés, mintha a probléma után szaladnánk és elfelejtjük mi volt előtte és talán bele sem gondolunk mi lesz utána.

Amennyiben a nő menstruációs képességén elgondolkozunk, akkor észre kell vennünk, hogy szervezete minden hónapban fel kell készüljön a lehetséges megtermékenyítésre. Minden hónapban évtizedeken keresztül. A ciklus vezérlésében öt rendszer összehangolt szabályozására van szükség. A hipofízis, hipotalamusz, agykéreg, petefészek, méh. Amennyiben a rendszerben bármilyen eltérés, hiba (ciszta, mióma, gyulladás, stressz stb.) lép fel, akkor a megtermékenyítés vagy a terhesség is sérülhet.

A férfi oldaláról nézve is figyelembe kell venni az örökítő anyag keletkezésének feltételeit, hiszen itt is egy folyamatosan megújuló spermium képzési ciklusból kell az adott időben a lehető legjobb spermiumnak elérni a petesejtet.

Férfi és női oldalról is minden résznek megvan a maga feladata, de függenek a test többi részétől is. A megfelelő előkészületek jobb eredményességet hozhatnak. Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a lehető legtöbb segítséget minden téren ezen a területen is.