Dietetika

Mit is jelent ez valójában? Az ételek elkészítése saját magunk és szeretteink számára az emberiség legrégebbi hagyományai közé tartozik. Az étel alapanyagai, előkészítése, elkészítése és elfogyasztása fontos szerepet játszik az egészség fenntartásában. A betegségek étrendi gyógyításával Kínában már „A Sárga Császár belgyógyászati könyve” is foglalkozott.

Étkezéseink mennyisége és minősége nem áll összhangban alkatunkkal, tevékenységeinkkel. A jólétünk ára sokszor azt is jelenti, hogy étkezésünk finoman szólva nem kielégítő. A megnövekedett árukínálat, reklámok sem könnyítik meg dolgunkat, sőt inkább megnehezítik a bevásárlást.

A rossz étkezési szokásoknak köszönhetően szervezetünk egysége megbomlik. Szerveink működése nem megfelelő, túlterhelt. A felesleges terhelésből adódóan lehetnek rövid távon kisebb és hosszú távon nagyobb problémáink. Sok esetben elhízás is tapasztalható. Az étkezés változtatásának azonban nem elsődleges célja a fogyás. Amennyiben testünket vissza tudjuk terelni a helyes útra akkor a fogyás is elindul.

A hagyományos kínai étkezés több ezer éven át kialakult eredményei mindenképpen elgondolkodtatók és érdemes megfontolni, hogy mit tudunk alkalmazni belőle itt helyben, a helyi alapanyagok felhasználásával, személyre szabottan.

Az egészséges táplálkozás a betegségek megelőzéséről szól, de ha már kialakulóban van vagy kialakult valami, akkor a szervezet támogatása a legfőbb szempont, hogy könnyebben, gyorsabban és sikeresebben haladjon a javulás felé.