Gyógyítások

Miómák

Egy éve járok Istvánhoz. A lombikos hormonkezelésektől lett egy nagyobb és több kisebb miómám. A legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatomon azonban meglepődtem, mert a miómám pár hónap alatt a kezeléseknek köszönhetően 5 mm-t összement és a többi kicsit sem említette a doki, hogy látná. Kicsit szomorú a lelkem, mert a baba még nem jött össze, de a talpmasszázsnak és az Istvántól kapott sok lelki támogatásnak, egészséges táplálkozási tanácsoknak hála a szervezetem kitűnő állapotban van (idegrendszer, gyomor, bélrendszer, hormonproblémák), és minden lehetőségem megvan rá, hogy egyszer én is anya legyek.
Üdvözlettel: Ildikó

Ikrek

újszülött

Mióma

2016 májusában dőlt belőlem a vér. Kiderült, hogy mióma. Szerencsére egy olyan nőgyógyász doktor bácsihoz kerültem, aki nem akarja mindjárt felnyársalni az ember lányát.
Gyógyszerekkel szépen, lassan elmúlt a vérzés és normalizálódott a helyzet.
Kaptam egy új, magyar fejlesztésű gyógyszert, amely hamarosan a nők megmentője lesz ez ügyben. Nem mulasztotta el teljesen a miómát és összezavarta a ciklusomat. Amikor mondtam neki, hogy rendszeresen fogok reflexológushoz járni, annyit mondott, hogy: “helyes, menjen csak, támogatom!”
Jelentem, hogy 2017 júliusára elmúlt a mióma és a ciklusom is rendben! (51 éves vagyok!!!! 🙂 )

Pánikbetegség

2012-ben lettem pánikbeteg. Kirobbant belőlem az előző 20 év minden elfojtott történése. Halálfélelem napi 24 órában, remegés, rettegés az utcára való kilépéstől…
Két olyan gyógyszert is kaptam, amelyeknek elolvasva a mellékhatásait (öngyilkosság, gyógyszerfüggőség, stb…) úgy döntöttem, hogy nem szedem be őket.
Ez volt az első jó döntésem ez ügyben!
A második: napi egy banán, B-komplex, Magne B6 és cirtomfű tea és egy remek pszichológusnő.
A harmadik és legjobb döntésem: ISTVÁN! Rendszeresen jártam hozzá és hosszú, kitartó munkával, energiájával, kezeléseivel, humorával szépen rendbe hozott.
De sose felejtsd, hogy a gyógyuláshoz TE is kellesz! Anélkül nem megy!
Az egész pánik ma már csak egy rossz emlék. De legyőztem!
Kriszti

Gerinccsigolyák

Betegségem kialakulásának és lefolyásának történetét szeretném tanulságképpen megosztani gerinc beteg sorstársaimmal, akiknek a 4-5-ös csigolyája kicsúszott.
Emlékezetem szerint 4 éve kezdődött. Nehézkes és billenős járásom és folyamatosan zsibbadtak a lábaim combtól lefelé.
Érszűkület vizsgálatkor nem állapítottak meg szűkületet. Viszont neurológiai vizsgálatnál találtak lábfejemnél idegi eredetű nem elegendő reflexiót. Gerincem MR és CT vizsgálatnál láthatóvá vált csigolyáim kicsúszása.
Műtéti megoldást javasoltak, amivel rögzítették volna a csigolyáimat.
Az operációs beavatkozástól féltem. Egy ismerősöm javasolta a TV-ben is néha látható manuál terapeuta /csontkovács/ felkeresését. Az ismerősön felesége ejtőernyőzött és utolsó ugrásánál rosszul ért földet. A 4-5-ös csigolyái kicsúsztak. Ő felkereste Balázs István okleveles természetgyógyászt és reflexológust. 1157. Zsókavár u. 37. aki rövid időn belül a gerinckárosodásán segített. Ennek tudatában én is hozzá fordultam.
Kértem lehetséges segítségét, amennyiben ez általa megoldható. Közölte, hogy 4-5 kezeléssel várható, hogy járásom, mozgásom könnyebbé válik. A műtét pedig elkerülhető. A kezelés mellett javasolta az un. MEGKENZI torna napi gyakorlását, ami szintén a hasznomra válik. Jelen pillanatban tudok járni, kapaszkodás nélkül és egyensúlyi zavaraim nincsenek. Bízom további javulásomban, bátran ajánlom gerincbeteg társaimnak a MESTER tudását.
Gyula

Fájdalom!

Gyógyulásom története.
Tavaly szeptember óta erős fájdalmaim voltak, elmentem orvoshoz írtak ki fájdalom csíllapítót, de a fájdalom nem szűnt, sőt inkább egyre erősebben fájt. Több hónapon keresztül napi 3-4 fájdalom csillapítót szedtem. Lépcsőn lakásban utcán nehezen közlekedtem, az ágyban nem tudtam megfordulni. Annyira fájt a medence csontom kétoldalt a forgóm, derekam, térdem. Decemberben találkoztam a nagynénikémmel és az unoka húgommal akiknek hasonló problémáik voltak. Meglepve láttam a javulást, főleg a nagynénémen aki már ősszel a lakást sem tudta elhagyni a fájdalmai miatt. Ők Bp-ten élnek és Istvánhoz járnak kezelésre. Láttam rajtuk a javulást és elhatároztam hogy én is felkeresem Istvánt. Nagyon rossz állapotban 2017.02.15-én unoka húgom elvitt Istvánhoz. Megvizsgált és azt mondta kb fél év alatt meggyógyít.
A 4.-ik kezelés után már csak heti 2-3 tablettára volt szükségem.
A 8.ik kezelés óta nem szedek semmilyen gyógyszert sem.
István javaslatára a fogaimat is rendebe tetettem az amalgánt kellet lecserélni, azóta a vérnyomásom is rendbe van. Évek óta asztmával is kezeltek de javulás nem történt, igaz hogy rosszabbodás sem.
István a kezelés alatt azt mondta hogy nincs asztmám hanem ideg alapon fulladok. Mióta kezel az is megszűnt. Még a súlyleadásba is segített egy hónapja 86 kg voltam és most 80,50 a sulyom. Nagyon hálás vagyok Istvánnak a gyógyulásomért mert már rendesen tudok menni közlekedni nincs fájdalmam. Természetesen együtt működtem vele mert az utasításait betartottam. A környezetem is észre vette a változást rajtam. Köszönöm a jó Istennek hogy a családomon keresztül megismerhettem Istvánt és meggyógyított bennünket.
Köszönet és hála.
2017 május 13.
Rózsa.

Fájdalom, fogyás, műtét elmaradt

Erzsébet vagyok 65 éves.
2016 szept.07-én kezdtem a kezeléseket Istvánnál.
A probléma amivel felkerestem lábfájás derékfájás és nagyon erős kopás a térdeimben.
Az orvosok a műtétet javasolták amit én nem szerettem volna.
Az állapotfelmérés után elmondta a lehetőségeket és hogy hosszab időt vesz igénybe a kezelés de tud segíteni. Amit javasolt igyekeztem betartani. Már az első kezelés után meglepve tapasztaltam hogy könnyebben léptem ki a kocsiból, nagyon nehezen mozogtam a napi feladatokat is nehezen tudtam ellátni. A sorozatos kezelések után egyre könnyebb lett a mozgás, a sulyom is sok volt hisz alig mozogtam. Nehezemre esett lépcsőzni gyalogolni ez most már sokat változott. 130 kg-al kezdtük a kezelést és most örömmel mondhatom hogy mínusz 11 kg-nál tartunk. Nagyon bizakodó vagyok hogy a rendszeres séták ami egyre könnyeben megy hozzá segít a további súlyleadáshoz és persze a rendszeres kezelések is. Boldog vagyok hogy újra járhatunk a barátainkkal táncolni. Hisz már arról is lekellet mondani. Igaz még csak módjával de legalább a barátaink közt lehetünk. Sajnos két óránál tovább nem tudtam ülni, állni, a főzéshez is ülve készítettem elő. Nagy örömömre így öt hónap után ezek megváltoztak. Mindezért nagyon hálás vagyok Istvánnak. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki Gyógyszer és műtét nélkül szeretne élni.
Én örülök hogy a műtét helyett István kezeléseit választottam mert azóta sokkal jobban érzem magam és visszakaptam az életkedvem vannak terveim.
Köszönet és hála Istvánnak.

Üdvözlettel: Erzsébet.

Egy újszülött köszönete:

újszülött

Kedves István bácsi!

Horpácsi Bálintka vagyok, és 2016.12.04-én érkeztem meg a Földi életre. Mivel már elég erős vagyok, megkértem apát, hogy írja meg neked, mennyire örülnek nekem anyával. Biztos te is tudod, hogy sokat próbálkoztak, hogy elkezdjek nőni anyu pocakjában, de bármennyi doktornéni és doktorbácsi próbált nekik segíteni eben, nem tudott senki semmit tenni. Korábban a doktorbácsik azt is mondták anyának, hogy nem tud majd engem soha elhívni magához.
Azután elment hozzád, hogy a sok orvosi mizéria után visszafordulva a természethez, hátha tudsz rajta segíteni. Mondta, hogy sokszor, miután tőled eljött, a lábujjai nagyon-nagyon fájtak, de azért bízott benne, hogy ez mind jóra vezet majd. Aztán egyszercsak mondtad neki, hogy már nincs egyedül a saját testében. Persze ő nem nagyon akarta ezt elhinni a korábbi történések miatt, és ezt többször mondta apának is.
Amikor leküldött engem az ég, az első élményem egy nagyon szúrós szag volt, ami nem tetszett. Ezért minden erőmet összeszedtem, és jelezni próbáltam anyának, hogy szűntesse meg azt a szagot! Ahogy tudtam, ráztam azt a kis burkot, amiben benne voltam. Anya még akkor sem akarta elhinni, hogy én voltam az, aki megráztam őt. Azonban apával megbeszélték, hogy vesznek a boltban egy olyan eszközt, melybe bele tudom vésni a jelet, hogy itt vagyok. A következő emlékem az, ahogy apa felkiált, hogy: „Apa leszek!” Már akkor is hallattszott a hangján az a leírhatatlan öröm, de még ő is azt mondta, hogy „mégegyszer bizonyosodjunk meg róla” (azért titkon reménykedett, hogy jövök :).
Teltek- múltak a napok, hetek, hónapok. Sok doktorbácsi és doktornéni nézte anya hasát. Sőt, engem is figyeltek, mert már ott voltam. És ez neked köszönhető! És eljött a nagy nap, 2016.12.04-én, 17:05 perckor történt az első lélegzetvételem ezen a világon. Habár megvárattam anyáékat, biztos vagyok benne, hogy most ők a legboldogabbak a világon!

Üdvözlettel:
Horpácsi Bálintka

PCP vagy mégsem?

Erzsébet, 69 éves története.

mióma
mióma

Miómák kezelése!

Tünde vagyok 36 éves.

Hosszú ideje, hogy a havi ciklusok előtt fájt, illetve görcsölt a hasam. 2015. december 11-én Nőgyógyász orvoshoz fordultam panaszommal.
Ultrahang vizsgálati eredménye a méhben kimutatható egy 10 mm-es és egy 12 mm-es mióma.
Továbbra is maradtak havonta a fájdalmak és görcsök.
Majd 2015. december 16-án felkerestem Balázs István természetgyógyászt.
Állapotfelmérés után gyógyteákat javasolt, majd heti egy alkalommal reflexológiai kezelésre jártam.
2016. június 28-án ismét felkerestem a nőgyógyász orvost.
Ultrahang vizsgálati eredménye teljes mértékben jó lett. A miómák hat hónap elteltével a teák és a kezelések hatására eltűntek.
Orvosilag is igazolom.
Nagyon hálás vagyok és köszönöm Istvánnak.

mióma
mióma
mióma

Izomcsomó – a műtét elmaradt!

Balázs István Természetgyógyász Úr részére!

Köszönetet és Hálát adok a Jó Istennek, hogy április elején össze hozott a sors Önnel, másfél éves, megpróbáltatásaim, betegeskedésem után. 3 héttel az első vizsgálat és kezelések után vissza adta járóképességemet, hitemet.
Újra munkaképes, de elsősorban járóképes vagyok, aktívan tudok élni, betartva az Ön utasításait, tanácsait. Önnek olyan képességei vannak, amellyel véleményem szerint nem sok ember rendelkezik.
2014 november hónapban jelentkeztek jobboldali lábamban nagyon erős fájdalmak, elsősorban a reggeli órákban végig a felső combig. Nagyon nehéz volt járni, sőt hetente egyszer egy rossz mozdulatnál a felső comb begörcsölt. Több orvost felkerestem, tavaly nyáron MRI vizsgálat készült, az gerincsérvet nem diagnosztizált. Több szakorvosnál / reumatológus, ortopéd, sebész / jártam. Számtalan fájdalomcsillapitó, gyógytorna, fizikoterápia sem hozott javulást, állapotom nem javult, jóformán járni sem tudtam.
Ez év tavaszán szakkórházba kerültem, konzervatív kezelésben részesültem, blokádinjekciót kaptam illetve egy MRI-n jelzett ciszta folyadékot terveztek leszívni, zárójelentésben, az alsó gerincszakaszban gerinc műtétet javasoltak, 3-4 hónapi teljes felépüléssel. Szervezés alatt állt a műtéti előjegyzés és előkészület, de ezt a műtétet szerettem volna elkerülni. Ekkor hozott a sors össze Balázs Úrral.
Balázs Úr az első találkozunk alkalmával, azzal kezdte, hogy elvégezte a talp teljes reflexológiai vizsgálatát, felsorolva az egyes szervrendszerek állapotát akkor még le sem vetkeztetett, a vizsgáló asztalra nem feküdtem fel, de kijelentette: A baloldali görcsöknek, idegnyomásnak az oka, egy izomcsomó, közel a kimenő idegekhez. Ismételten kihangsúlyozom, még a vizsgálóasztalra fel sem feküdtem!
Az ezt követő egy órás kezelés, csontkovácsolás után felálltam az asztalról, Balázs Úr kérte, hogy ezután hazamenet előtt fél órát sétáljak az utcán. Ez még a vizsgálat előtt elképzelhetetlen volt, nem könnyen, de végigtudtam sétálni, sőt másnap már egész nap terheltem a lában, fájdalmaim folyamatosan csökkentek és most három kezelés után kijelenthetem, hogy tudok és merek ÚJRA JÁRNI. A javasolt teákat iszom, egyéb tanácsait is betartom.
FELESÉGEMMEL EGYÜTT KÖSZÜNJÜK EZT A CSODÁLATOS GYÓGYULÁST!
Sajnálom, hogy nem másfél évvel ezelőtt találkoztunk!

Budapest 2016.április

Császár Lajos okl. biológus
Császár Adrianna antropológus

izomcsomó
izomcsomó

AIzheimer-kor (idegi kimerültség, öregkori elbutulás, demencia)

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt. Olyan mértékig, amely a normális napi életvitelt, önellátást is lehetetlenné teszi.
Egy idős tanár úr keresett meg egy vidéki városból hasonló tünettel.
Állapot felmérés után sajnos nála is diagnosztizáltam a kórt.
Heti egyszeri reflexológiai kezelést és gyógytea fogyasztását (Glinkó Bilóba) javasoltam, melyet el is fogadott.
A kezelések során két hónap elteltével kevés gyógyuló jel mutatkozott.
Kilenc hónap múlva 20-30 %-os javulás történt, amivel már meg volt elégedve.
Az állapot megtartásához havi egy kezelésre volt szükség.

Bechterew-kór

Ez a kórkép a csigolyák összenövésével jár, a test lemerevedik.
K. S. súlyos betegséggel jött el hozzám. Bechterew-kór, melyet gyógyítani nem lehet. Sokat nem reméltem, de hozzá fogtunk a kezelésekhez.
Természetesen reflexológia, gyógynövény terápia, és a hihetetlen energiakezelés következett. Teltek múltak a hetek. A tízedik kezelésnél, a kliens mellet ültem pont derék szögben.
A nevén szólítottam és csoda történt.
Elfordította a fejét! Én nem hittem a szememnek, mert ha a csigolyák összecsontosodnak akkor senki nem képes elfordítani a testét. Nagyon örült.
Ezzel lett vége a kezelésnek.
Mert ha valaki meggyógyul, nem kap többé rendszeres odafigyelést.
Tanulság ebből, hogy bármilyen betegségből meg lehet gyógyulni!!!

Parlagfű- és pollenallergia

Margit vagyok, 62 éves.
Végleges gyógyulásom története a parlagfű allergiából.
12 éves korom óta szenvedtem ebben a kellemetlen betegségben.
Természetesen én is gyógyszereket szedtem, ami további rombolást végzett a szervezetemben.
Felnőtt koromban a szezonban mindig beteg állományban voltam.
Kipróbáltam mindent, a szememre kamillateás borogatást, reszelt krumplit, sajnos minden eredménytelen volt. Míg egyszer eljött a csodálatos gyógyulás.
53 éves koromban találkoztam Balázs István természetgyógyásszal, akihez más problémákkal jelentkeztem a rendelőjébe.
Állapot felmérés után közölte, hogy parlagfű és pollen allergiám is van, de a kezelések során el fog múlni.
Ez így igaz, mert 2008-óta teljesen tünetmentes vagyok.
Nagyon fontosnak tartom az allergiát kezeltetni, mert az immunrendszert képes teljesen legyengíteni.
Mindenkinek természetes gyógyulást kívánok.

Gyógyír a fájdalomra

Kedves István!
Több éven át szedtem a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tablettákat, mert nagyon fájt a csípőm és a gerincem.
Az Ön kezelése után megszűntek a fájdalmaim, kipihenten ébredek reggelente, sokat bírok dolgozni.
Köszönöm, hogy segített abban, hogy évtizedes szenvedéseimtől megszabadulhattam.
Tisztelettel: Gizus

Amikor ok nélkül elmarad a menstruáció

Ma már nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat lehet kapni, de a mellékhatások és következmények bizonytalanok. A természetgyógyászati kezelés segíthet helyrehozni akár az évek múltán jelentkező problémákat is.
„Viki vagyok, 24 éves. Tizennyolc éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, előbb nem akartam terhelni vele a szervezetem. A nőgyógyász el is küldött vérvételre, hogy fel tudja írni a legmegfelelőbbet, bár nem tudom, ez mennyire befolyásolja a dolgot. A lényeg, hogy az SZTK-ban voltam, és mire megkaptam az eredményt, már egy másik orvos volt a rendelőben. Felírt nekem egy olyan gyógyszert, amit akkor még kapni sem lehetett nálunk a patikában. Ez fogamzásgátló volt, alacsony hormontartalommal. Mellékhatásként elkezdtek nőni a melleim, és az elején nagyon érzékenyek voltak mindenre. Ez szerencsére hamar elmúlt. Innentől számítva kb. öt évig szedtem rendszeresen, mindenféle mellékhatás nélkül. A menstruációm rendre megjött, fájásaim sem voltak. A gyógyszer szedése előtt volt olyan alkalom, amikor kimaradt egy hónapot, és időnként fájt a hasam vagy a derekam. Nagyon komoly fájdalmaim csak egy-két alkalommal voltak. Öt év után viszont kezdődtek a mellékhatások, kezdett besokallni a szervezetem a gyógyszertől. Két menstruáció között pecsételő vérzésem volt, ami nagyon zavart. Ezért el is mentem a nőgyógyászhoz, de erre nem igazán kaptam választ, csak annyit, hogy ez előfordul, és ha nagyon zavar, menjek vissza a következő hónapban. Vissza is mentem, de egy másik orvoshoz. Felírt egy másik fajtát, hogy onnantól azt szedjem. Ez állítólag hormonmentes fogamzásgátló. A pecsételő vérzésem elmúlt, viszont rendszeresen feszültnek, idegesnek éreztem magam, ami nagyban kihatott a mindennapi közérzetemre. Ezért úgy döntöttem, teljesen abbahagyom a tabletta szedését, és visszatérünk párommal az óvszeres védekezéshez. Viszont ezután jött a feketeleves. 2008 novemberében hagytam abba a gyógyszer szedését, majd decemberben meg is jött rendesen a menstruációm. Ezután januárban már csak jóval később a szokásosnál. Ekkor még nem aggódtam, majd februárban teljesen elmaradt, ezért márciusban el is mentem a nőgyógyászatra. Azt mondta az orvos, hogy cisztát lát a méhemben, de ne aggódjak, mert nem nagy, nem kell műteni. Az elmaradt menstruációmra pedig azt mondta, hogy menjek vissza később, jelenleg még nem akar felírni nekem hormonkezelést. Sajnos nem csak ennyi volt a mellékhatás. Elkezdtem hízni, főleg has tájékra, és az arcom is egyre inkább pattanásossá vált az állam környékén, s persze nem jött meg egyáltalán a menstruációm. Nos, én nem mentem vissza. Márciusban megjött magától, majd elmaradt teljesen. Május-június környékén kezdtem el Balázs István-hoz (természetgyógyász, reflexológia) járni, heti rendszerességgel. Felírt nekem gyógytea-keveréket, ami szörnyű rossz ízű, de elkezdtem inni rendszeresen. Augusztusra meg is lett az eredménye a sok kínszenvedésnek, mert István minden kezelés alkalmával “megkínzott”. Augusztusban végre megjött rendesen. Miután elhagytam a teát és a kezeléseket, egy kisebb malőr következett, megint nem jött meg rendesen, kimaradt. Visszamentem Istvánhoz, és újra kezdtem inni a teákat. Most elég volt egy hónap is ahhoz, hogy normalizálódjon a helyzet. Igaz, hogy nem nagy intenzitással jött meg, de megjött, és a következő hónapban ismét. Jelenleg még iszom a teát, és időnként járok még kezelésre, de elmondhatom, hogy három hónapja megjön rendesen a menstruációm, végre. Az biztos, hogy ennyi szenvedés és kezelés után soha többé nem fogok szedni fogamzásgátlót. Ha elölről kezdhetném, akkor el sem kezdeném a tabletták szedését!”

Anna levele – egy gyógyulás története

Anna levelét változtatás nélkül adom közre!

“Kedves István!
Leírom, mert megígértem, csak nehéz hozzáfogni, mert még mindig felbosszant az orvosok hozzáállása a betegekhez. Képzelheti, én még protekciós is voltam. Néha elborzadva gondoltam arra, hogy mit kaphat az, aki csak úgy simán elmegy az orvoshoz.
A kálváriám 2001 decemberében kezdődött. A menstruációs ciklus 9-10. napján elkezdett fájni a hasam (csak és kizárólag a bal oldalam, olyan volt, mintha baltával kettévágtak volna és minden fájdalom kizárólag balra koncentrálódott volna), de olyan erővel, hogy nem tudtam kiegyenesedni és marokszám nyeltem a görcsoldókat és a fájdalomcsillapítókat (én, aki gyógyszert nem vett a szájába azelőtt). Nem használt semmi és 8-10 óra múlva magától elmúlt a fájdalom. Ez alatt az idő alatt folyt rólam a hideg veríték, a hajam is csurom vizes lett és csak jajgatni tudtam. Pár napig tartott a fájdalom, majd elmúlt. Mivel a cégnél iszonyú hajtás volt év vége előtt, na meg a karácsony is a nyakunkon volt arra gondoltam, hogy majd januárban elmegyek orvoshoz.
2002 januárjában kezdődött az én orvosi mizériám iszonyatos fájdalom rohamokkal és semmilyen fájdalomcsillapító nem használt. Utólag visszagondolva, ebben az évben úgy működött a fájdalomidőszak, hogy ha délelőtt 11:30-ig nem kezdett el fájni, akkor azt a napot megúsztam. Amennyiben pechem volt délután 5-6 körül múlt el a fájdalom. Közben végig dolgoztam, egy napot nem voltam táppénzen. És ekkor elkezdtem orvosokhoz járni.
Már akkor szentül meg voltam győződve arról, hogy ez nőgyógyászati probléma, tehát elmentem a szakorvoshoz. Megvizsgált, közölte, hogy minden a legnagyobb rendben van, ez vese probléma és átküldött az urológiára. Az urológus közölte, hogy ez biztos vesehomok, elküldött vesefestésre. Persze nem volt vesehomokom. A bal vesém kicsit lustábban dolgozik, mint a jobb, de ez nem probléma és nem indokolja a fájdalmat. Na, ha nincs vesehomokja és köve, akkor mi lehet? Kitalálták, hogy vastagbélgyulladásom van, vagy e-coli fertőzésem, mert az lehet ilyen fájdalmas. Elküldtek székletvizsgálatra, és azt mondták, hogy imádkozzak, hogy az legyen, mert arra kapok egy tablettát és meggyógyulok. Addig is felírtak kétféle tablettát, és azt mondták, hogy kezdjem el szedni az egyiket, ha nem használ, akkor a másikat. Akkor még gyenge kezdő voltam, ezért kiváltottam a pirulákat. Otthon kitettem az asztalra a két dobozt és néztem ki a fejemből, majd elolvastam a használati utasítást és a mellékhatásokat, és mindkét dobozt kidobtam a kukába.
E-coli sem volt. Akkor vastagbélgyulladás. Beutaltak erre a vizsgálatra is. Nem volt kellemes, de legalább altatásban csinálták. Az eredmény: szép rózsaszín, teljesen egészséges, örüljek neki. Örültem, de továbbra is napi 8-10 órában fájdalmaim voltak. Ekkorra kialakult egy menetrend a fájdalomban – 2002-ben – 2 hétig fájt, két hét szünet (és még mindig rendesen megjött a menses 28 naponta).
Innen elküldtek gerinc CT-re, mondván valami ideg becsípődött, vagy a csigolyák között nincs elég folyadék. Ezt már nem is részletezem, ez sem jött be. Ezután kitalálták, hogy chron betegségem van. Azt mondták, hogy életem végéig fájni fog, tanuljak meg vele élni. De hogy biztosak legyünk benne, elküldtek hasi CT-re is. Hát ez sem jött be. Egyedül koponya CT-n nem voltam. Ekkor már egy mázsa leletem volt és csak azt tudták kiolvasni belőle, hogy olyan makkegészséges vagyok, hogy, csak na.
Volt olyan kedves orvos, aki be akart utalni a pszichiátriára, mert szerinte, ha ennyire fáj és nincs semmi oka, akkor idézem: “magasan van a baj”. Mindezt persze a váróban kiabálta utánam úgy kb. másik 50 beteg füle hallatára, mert merészeltem visszakérdezni. Isten bocsássa meg, de nem mentem el a pszichiáterhez.
Közben természetgyógyászok hadánál voltam, akik olyan kérdéseket tettek fel nekem, hogy egész egyszerűen nem tudtam, hogy az oviban vagyok, vagy valami B kategóriás idióta amerikai szappanoperában. Volt olyan – és ez orvos természetgyógyász volt – aki a kezembe nyomott két üveg homeopátiás bogyót és azt mondta, hogy többet nem is fogunk találkozni, mert mire ezeket elszopogatom, addigra meggyógyulok.
A legkedvesebb, amit tőlük hallottam: “maga túl intelligens, nem tudok magán segíteni”.
Miközben ezeket az orvosokat végigjárkáltam, közben folyamatosan nőgyógyásztól nőgyógyászig mentem, mert éreztem és biztos voltam benne, hogy valami nőgyógyászati probléma lesz. De folyamatosan azt mondta mindegyik, hogy értsem már meg, hogy minden rendben van, és ne okoskodjak. Kb. a hatodik közölte, hogy van egy miómám. Na, most ezt az előző öt vagy nem vette észre, vagy egyik napról a másikra nőtt ki. A méretével kapcsolatban is ezután mindenki mást mondott. Volt: 1,5 cm, 3 cm, 5 cm. Persze ezek az eredmények úgy 1,5 héten belül keletkeztek. Itt sokalltam be és elkezdtem keresgélni az interneten a nőgyógyászati oldalakon a diagnózisok között. Az endometriózis annyira ráillett a tüneteimre, hogy ezután már rá is kérdeztem a nőgyógyászoknál, hogy nem lehetséges-e? Hú, amit én kaptam!
Amit eddig nagy vonalakban leírtam, mert a részletekbe már nem is akarok belemenni, a több hetes és hónapos várakozási időkre, a laborokra, a zsebbe rakott borítékokra, ez 2001 decemberétől 2004 szeptemberéig tartott. Ebben az időszakban volt olyan periódus, amikor 2-3 hónapig nem fájt semmim, és volt egy nagyon durva időszak, amikor 58 napon keresztül minden áldott nap 8-10 órán keresztül sírtam és már a falat rúgtam a fájdalomtól. A fájdalomcsillapítók és a gyógyszerek ekkor már nem használtak. Talán egy “koktél” maradt, ami még enyhített valamit, de ezt nem szívesen vallom be, az algopyrin és Cataflam egyszerre bevéve. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy amikor vége lett az egésznek, egy évig tartott, míg a májfunkcióm visszaállt a tökéletes működésre, azt hiszem nagy mázlista vagyok, hogy nem ment tönkre a májam.) És amikor már ez sem használt, akkor álltam a forró víz alatt. A zuhanyrózsát a bal oldalamhoz szorítottam, és amíg folyt rá a forró víz, nem éreztem a fájdalmat (annyira). Végül vettem egy műanyag sámlit és órákig ültem a víz alatt. Amikor már se az algopyrin, se a Cataflam, se a forró víz nem segített, akkor jött a házi patika. Na, ettől még hánytam is, mivel nem bírom az alkoholt, de (bocsánat a kifejezésért) a hányásig nem fájt semmim.
2004 szeptemberében kavarodtam a 8. nőgyógyászhoz, és az elmondásaim alapján rögtön közölte, hogy endometriózisom van és miért nem mentem el nőgyógyászhoz. Mire dühödten közöltem vele, hogy a nyolcadik. Ez volt csütörtökön, hétfőn műtét. Azt mondta, kb. 20 perc. Két és fél óra volt, mert a beleim összenőttek egy kupacba és letapadtak a kismedence falára. Műtét után 28 napra megjött a menzeszem. Eljött az idilli állapot nem fájt semmim!
A 2005-ös év az előzőkhöz képest majális volt. Nem mondom, hogy nem fájt néha, de csak rövid ideig tartott és az addig átélt fájdalmakhoz képest semmiségnek tűnt.
Ez így ment egészen 2006 júniusáig, amikor egyik éjszaka arra ébredtem, hogy most fogok meghalni. Most aztán semmi nem segített, se a meleg víz, se a fájdalomcsillapító, se a pálinka és ráadásul nem a bal oldalam fájt, hanem a hasam a köldököm tájékán. Ettől még én is megijedtem és elmentem a délutáni rendelésre, estére már kórházban voltam. De mivel péntek volt és legalább 3 félére gyanakodtak, hogy mi bajom lehet, ezért nem toltak a műtőbe, mert a honpolgár hétvégén csak életmentő műtétre jogosult, és ha többféle bajt találnak csak egyet orvosolhatnak a többit meg majd hetek múlva egy másik műtéttel. Akkor egy kicsit megijedtem, mert nem láttam még ügyeletes orvost izzadni az ágyam mellett (szó szerint folyt a víz a homlokáról, mert nem tudta mit kezdjen velem). Végül 5 napon keresztül éjjel-nappal infúzión voltam és csak utána tudtak műteni. Mint kiderült az előző műtétnél maradt egy kis endos sziget a hashártyánál, amitől a hashártya letapadt és ebből következett egy nagyszerű hashártyagyulladás. Ebből már nehezebben álltam fel, de sikerült.
Próbálom rövidebbre fogni, mert már lassan saját magamat is unom ennyi nyavalyával.
2007 októberében kezdett megint fájni, de hála Istennek abbahagyta. 2008 is viszonylag jó volt.
2009. május végén megint rázendített, és ha már én elmegyek orvoshoz, akkor nagyon fáj. Megint kiírt műtétre, csak az volt a gondom, hogy nem értettem miért? Olyanokat mondott, mintha nem az én nevem alatt nyitotta volna ki a kórlapot a gépen. Megkaptam az időpontot és a lelkemre kötötte, ne tegyem meg, hogy eltűnök, mert ebből baj lesz.
Hazajöttem, leültem és arra gondoltam, hogy ebből nekem egyszer s mindenkorra elegem van. Valamit csinálnom kell, valakit találnom kell, mert nem megyek el még egy műtétre. Elég vacakul voltam, mert most késő este kezdődött a fájdalom és csak reggelre hagyta abba. Mivel hó eleje volt rutinból megvettem az Elixírt, de egyik cikket sem bírtam végigolvasni, mert már ahhoz sem volt türelmem. Csak lapozgattam, amikor az egyik oldalon azt olvastam, hogy: “Csodálatos gyógyulás” Balázs István természetgyógyász. Te jó ég, gondoltam. Megint egy csodadoktor, lássuk inkább a horoszkópot. A horoszkóp is pocsék volt és valamiért visszalapoztam és végigolvastam a cikket. Annyira el akartam hinni azt, amit a cikkben leírtak, de annyi rossz tapasztalatom volt már, hogy bevágtam a sarokba az újságot, de csak nem hagyott nyugodni. Másnap megint elolvastam a cikket és végre megnéztem a fényképet is, amit Istvánról mellékeltek. Egy igazolvány méretű kép volt, néztem és egyszer csak az a gondolat futott át az agyamon, hogy ez az ember meggyógyít engem. Elmentem állapotfelmérésre, felírt egy csomó teát és én életemben először olyat csináltam, amit még soha: másodszor és harmadszor is visszamentem kezelésre, sőt lassan egy éve minden héten megyek, ugyanis a teakeveréktől és a kezeléstől 2, azaz két nap után eltűnt a fájdalom és azóta sem fáj semmim. Az persze nagyon jó dolog, hogy nincsenek fájdalmaim, de ami ennél is jobb, hogy nem félek! Nem félek attól, hogy mikor kezd el fájni, mert már a gondolat is eltűnt.
Azt hiszem, túl hosszú lett és a felét így is kihagytam, egyet sajnálok csak, hogy nem 2001-ben találtam meg ezt a cikket, bár lehet, hogy így kellett történnie és csak most értem meg arra, hogy mindezt be is tudjam fogadni és el is tudjam hinni.
Végül is mindennek rendelt ideje van.”

Arcüreggyulladás

Béla megkért, hogy vizsgáljam meg.
A reflexek többsége aránylag jó volt, csak az arcüreg zónái voltak igen érzékenyek. Nem akarta elhinni, hogy az arcüregével valami nincsen rendben, hiszen soha nem volt vele baja. Elmondása szerint gyermekkorában sokszor volt torokgyulladása, de nem tudott arról, hogy ezzel a testrészével baja lett volna.
Talán nem emlékszik már?
Én mindenesetre elhatároztam, hogy ezeket a zónákat alaposan megmasszírozom.
Öt hetes kezelés után ennyit mondott egy telefonhívás alkalmával:
„Képzelje, ma reggel igen sok vérrel kevert genny vált ki az orrból és a garatból. Most nagyon jól érzem magam! Eddig el sem tudtam képzelni, hogy ilyen jó, könnyű érzés lehet a fejemben!”

Bea története

“Bea sajnos paralízissel született. Lábai térdnél kifordultak, mivel nem tudták teljesíteni feladatukat, így a lány tolókocsiba kényszerült. Amikor egy nap rám találtak, édesapja hozta be a rendelőmbe. Megvizsgáltam, s rájöttem, ízületeinek gyengesége az ok. Ekkor azonban már túl volt nyolc műtéten. Elkezdtük a kezeléseket, amiket nem bízhattam rá a hozzátartozókra, mivel nagy figyelemre, és még több energiára volt szükség hozzá. Bea kitartóan itta a felírt gyógyteákat, változtattunk táplálkozási szokásain, és az otthoni feladatokat is zokszó nélkül végrehajtotta.
Repültek a hetek, s ekkor már heti egy alkalommal végeztem el a kezeléseket. A kilencedik héten aztán megtörtént a várva várt áttörés. Bea végre saját lábán jött be a rendelőmbe, szülei kezét fogva. Csodálatosan jó érzés fogott el ennek láttán, s természetesen megdicsértem kitartását, s együtt örültünk, hogy ez a kitartás meghozta a várt eredményt.
Mindenkinek van valami gyengéje, így Beának is. Mivel nagyon szereti a Túró Rudit, egyezséget kötöttünk. Akkor kapja meg ezt a csemegét, ha elsétál Édesanyjával a boltba, amely csak 250-300 méterre van lakásuktól. Örömmel belement, mivel ha valaki fogta a kezét, napról napra több lépést tudott már megtenni. A kezelés következő hat hónapja már gyerekjáték volt.
Egy napon aztán megszólalt a városi telefonom. Felvettem, és meglepődtem. Bea hívott. Megkérdeztem, hogy érzi magát, mire ő boldogan mondta: egyedül van otthon, saját lábán ment a telefonhoz, és miközben beszélgetünk, akkor is ott áll a készüléknél. Elállt a szavam, aztán csak ennyit mondtam neki: látod, elértük közösen, amire már annyira vártál!
Ennek idén lesz tíz éve (jelenleg 2014-et írunk). Itt a példa arra, hogy mire képes az emberi akarat!”
“Csak kérd a gyógyulást, és meg is kapod, főleg, ha teszel is érte!”

Miómák, ciszták, reszkessetek!

Anikó racionális beállítottságú. Mégis, amikor az orvosa miómát talált a méhében és operálni akarta, úgy döntött másik utat próbál találni magának. Egy kolléganője révén talált rám, akit más betegséggel kezeltem. Reflexológiás masszázzsal stimuláltam a talpán a megfelelő pontokat, hogy szervezete „felébredjen”, az immunvédekezés és a hormon rendszer megfelelően beinduljon. Ezt kiegészítettem egy 20 perces bioenergia kezeléssel, és tisztító teakeveréket állítottam össze személyére szabottan. A kezelések alatt Anikó enyhe fájdalmat és forróságot érzett, mintha valami összehúzta volna a hasát. Tíz kezelés után – mert Anikó a szemének szeret hinni – bejelentkezett ultrahangvizsgálatra. A lelet egyértelmű volt, a mióma a felére csökkent. Nőgyógyásza így nyilatkozott: „Nem tudom, az a természetgyógyász mit csinált magával, de csinálja tovább! ” Újabb tíz kezelés után az ultrahangos kontroll negatív lett.

Egy cisztás betegnél tehettem próbára erőmet. Borbála mellében egy kemény csomót talált, orvosa cisztát állapított meg nála. Amíg nem fáj, nem bántjuk, ígérte a doktor úr.
Igen ám, de Borbálának egy idő után fájni kezdett – a szervezete szinte kiprovokálta a kérdést: na, és most mi lesz? „ Borbála irtózott a műtéttől, inkább vásárolt egy természetgyógyász újságot, amiben megtalálta a nevemet. Így találkoztunk, igaz, csak két alkalomra.
Ez a két alkalom elég volt ahhoz, hogy a bioenergia hatására a ciszta elsorvadjon szervezetében. Mikor felkelt a kezelőasztalról és végigtapintva mellét nem találta a csomót, szinte a szeme beszélt helyette. Nagyon jóleső érzés töltött el, hogy ennyit tudtam segíteni valakinek.

A miómás betegnél fizikai szinten a hormonrendszert és idegrendszert kellett rendbe hozni,

A cisztás betegnél a gerincet és a keresztcsontot kellett inkább tehermentesíteni. Spirituális szinten egyrészről fel kellett oldani a gyermekkorban keletkezett lelki traumát az édesanyával kapcsolatban, másrészről páciensemet rá kellett vezetnem, fogadja el külsejét és nőiességét.
Öt illetve hét kezelés után jött a telefon, babát várnak. Azóta már megszületett Máté, a másik baba még az anyuka biztonságában várja az első lélegzetvételt.
Fenti esetek újabb megnyugtató bizonyítékai annak, mi mindenen lehet természetes módon segíteni.
Hölgyek, a műtét sok esetben elkerülhető! Szeretettel várom Önöket!

Egy cikk:
A SIKER NEM MARAD EL! (meddőség)

Mikor Balázs Istvánt megkérdeztem, mivel foglalkozik, azt válaszolta:
– Reflexológus vagyok.
– Á, talpmasszázs? – Kérdeztem.
– Tulajdonképpen igen, de mégis jóval több annál. – Válaszolta.
– A reflexológia a természetgyógyászati ágak között a legelterjedtebb Magyarországon. Már az ősi Egyiptomban is alkalmazták, és az évezredes tapasztalatokat felhasználva, kibővítve került hazánkba is ez a természetes gyógymód. Gyógyítók, orvosok, ápolók is alátámasztják azt a megfigyelést, hogy a talpon kb. 70.000 idegvégződés található, és a talp több mint 80 jól körülhatárolt zónára, pontra osztható fel. Minden egyes zóna bizonyítottan összeköttetésben áll egy-egy szervvel, testrésszel. Így tehát a talpi zónákat masszírozva, stimulálva reakciót lehet kiváltani a hozzá tartozó szervben. Persze sok mindent szem előtt kell tartani, pl. a különböző masszázsfogásokkal lehet az egyes szervek működését serkenteni, vagy nyugtatni, de figyelembe véve a páciens életkorát, egészségi állapotát, a kezelések időtartamát is helyesen kell megválasztani.
– Mire jó a reflexológia, azon kívül, hogy nagyon kellemes és felfrissít?
– A reflexológia a kiváltott reflexhatásokkal meg tudja szüntetni a testben az energia -áramlást akadályozó blokkokat, ezáltal biztosítja a szervek akadálytalan működésének helyreállítását, és beindítja szervezet saját öngyógyító folyamatait.
– Milyen esetekben alkalmazható ez a masszázsfajta?
– Mindenkinél alkalmazható, babáktól az idős korosztályig, csak helyesen kell felmérni az egyes páciensek testi-lelki állapotát, és ehhez kell igazítani a kezelések időtartamát, módját és erősségét. Ez a masszázsfajta nem szabad, hogy fájjon, hiszen a talp eléggé érzékeny, és már egy kis nyomással, simítással is kiváló eredményt lehet elérni.
– Az előbb kihangsúlyozta a páciensek testi-lelki állapotát. Itt nem csak egy masszázsról van szó?
– Valóban, nem csak a testre hatok a reflex-masszázzsal, hiszen itt energiák mozgósításáról van szó, hanem a test körül található éteri energiák- közismertebb néven aurák-állapotára is hatást tudok gyakorolni. Nagyon sok betegség gyógyulása gyorsítható, ha fényt derítünk a beszélgetések, kezelések során a lelki okokra, és akár még gyermekkori traumák energetikai blokkját is oldani lehet. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy a minket körülvevő energiaburok és a test között szoros a kapcsolat, ha baj van az érzelmi életünkkel, a lelkünkkel, az a fizikai testünket is legyengíti, teret engedve a betegségek kialakulásának.
Ezért helyezek hangsúlyt a test és lélek egyidejű gyógyítására.
-Ezt el lehet érni különböző masszázsokkal, mint reflexológia, vagy az egész testet behálózó energiapályák meghatározott pontjainak nyomása, a gerinc mentén futó idegpályák megfelelő stimulálása, és nem szabad megfeledkezni a bioenergia kezelés és az agykontroll elsajátított fogásairól sem.
– Milyen betegséggel fordulnak Önhöz az emberek?
– A legkülönbözőbb panaszokkal keresnek meg, így a legkülönbözőbb, testre szabott terápiákat kell alkalmaznom. Mikor először jár nálam egy páciens, egy állapotfelmérést végzek nála. Ez fájdalommentes, a talpon lévő zónák, pontok állapotát látva pontos képet kapok az egyes panaszokról, a már lefolyt, vagy még kialakulóban levő betegségekről. Ezeket megbeszélve egy rövid kérdőívet töltök ki, mely a páciens életmódjára vonatkozik. Mindezt összegezve javasolok terápiát, mely az életmódváltást, étkezési szokások megváltoztatását és minden esetben egy gyógynövényekből összeállított teakúrát tartalmaz a megfelelő masszázsfajta és energetikai kezelés mellett.

Vegyük például a meddőséget. Azt vettem észre, napjainkban egyre több hölgy keres fel ezzel a gonddal. Az orvosilag kivizsgált és egészségesnek mondott pácienseknél a legkülönfélébb okokra derítettünk közösen fényt. Ilyenek voltak pl. a keresztcsont egy milliméterrel való elcsúszása, vagy a hormonrendszer laboratóriumilag nem kimutatható meggyengült működése, nem megfelelő cipő viselete (a túl hegyes orr elnyomhatja a hormontermelés irányítását) idegrendszeri probléma, vastagbélgyulladás, gyermekkorból eredő lelki okok, probléma a szülőkkel, vagy az otthoni fekhelyet érő káros földsugárzás, a múltbeli életből áthozott lelki blokk. Ezek kiderítése alapos vizsgálattal és sok beszélgetéssel történik, majd a megfelelő kezelésekkel helyreáll a szervezet normális alapműködése, és nincs több akadálya a babavárásnak.
De fordultak hozzám már miómával, cisztával, vesekővel, krónikus fejfájással, derékfájással, izületi gyulladással, cukorbajjal, krónikus vastagbél-gyulladással, gyermekbénulással, és még egyéb különböző panaszokkal is, melyek szép eredménnyel javíthatók, gyógyíthatók.
Szeretettel várok mindenkit rendelőmben.

Gyomorpanaszokra talpreflexológia

Egy 22 éves ápolónő állandó fáradtságról panaszkodott. Már reggel felkelés után, még ha eleget aludt is – fáradt volt, egész nap, még este is. Ehhez még nagyfokú feledékenység is járult, valamint gyakori gyomorpanaszok. Minden reggel éles altesti fájdalmakra (felfúvódásra) ébredt.
Az állapotfelméréskor az idegrendszer a gyomor-nyombél, máj, epehólyag érzékenyen reagált.

Miután megkapta a kellő felvilágosítást, étkezését javaslatomra megváltoztatta. Hetente masszíroztam a reflexzónákat. Két hónap múlva úgy érezte magát, mint aki újjászületett, és elmúlt a fáradtság, a feledékenység, az ingerültség és elmúltak a hasi fájdalmak, felfúvódások.

Köhögés, súlyfelesleg, emésztési és idegi problémák

Igen hálás vagyok Istvánnak. 10 hónapja járok hozzá hetente 1 alkalommal. Az évek óta nem múló, állandó köhögési rohamaim miatt kerestem fel. István a talpamon keresztül átnézte a teljes „testemet”. Kiderült, hogy az egész emésztőrendszeremmel (belek, epe, máj, hasnyálmirigy) igen komoly problémák vannak. Valóban semmilyen módszerrel nem tudtam lefogyni, igen keveset ittam, ki volt az egész szervezetem száradva.
István többféle kúrát tartatott velem a heti talpmasszázson kívül és megtanított az egészséges táplálkozásra. Napi 3 l víz, a szénhidrátok minimálisra csökkentése. Korábban tésztát tésztával ettem, mára teljesen leszoktam róla, a pörkölteket is salátákkal eszem és bármilyen furcsa, hozzászokva már kifejezetten finom… A péksüteményeket is kiiktattam az életemből, csak rozskenyeret vagy teljes kiőrlésű kenyeret eszem, azt is kis mennyiségben. Minden nap 3 nagy gerezd fokhagymát eszem joghurtba passzírozva. A kúrák eredményeképpen a köhögésem teljesen elmúlt, lefogytam 10 kg-ot, normális a székletem (korábban állandóan székrekedésem volt), és már hónapok óta nem kell vérnyomáscsökkentő gyógyszert szednem, mert teljesen helyreállt. Egy orvosi vizsgálat során derült ki, hogy volt egy daganat a májamban de az is minimálisra zsugorodott.
Nagyon köszönöm István segítségét és mindenkinek csak ajánlani tudom.
Putnoky Éva

Köszvény, népbetegség

A köszvény a táplálkozás (húgysav felgyülemlése a szervezetben) és az izmok nincsenek használva.
Milyen táplálékban van a legtöbb húgysav Pl. a marhahúsban, sertés húsban, pulyka húsban, és kevés vagy minimális a szárnyasokban. A halakban akár édesvízi vagy tengeri ezekben nincs.
Sándor 2006 – évben keresett meg a problémájával, amikor már járni alig tudott, az állapotfelmérés után igazolást nyert a köszvény.
A javaslatom az volt, hogy a húsételeket nélkülöznie kell, szárnyas, de inkább a tanyasi csirke és a hal fogyasztása a jó. Nem örült neki, de azt mondta gyerünk, vágjunk bele (de nagyon nehéz lesz) mondta.
A másik szempont a kezelésében a reflexológia hetente egy alkalom.
Sajnos csak kilencedik hónap végén lett egy kis eredmény. Sándor ennek is örült és nem adta fel.
Továbbra is vállalta a kezeléseket és 2 év után a köszvény meggyógyult. Havonta egy kezelésen részt vesz, köszöni jól van.

Krónikus migrén – lelki sérülés a háttérben?

Nem szükséges évekig, évtizedekig a migrén rabságában élni. Érdemes felderíteni a kiváltó, eredeti okokat, ha nincs szervi panasz a háttérben. Lehet, hogy a probléma oka egészen máshol keresendő!
A 26 éves Ramóna krónikus migrénes panaszokkal fordult hozzám. Már 10 éve fáj a feje, rengeteg kivizsgáláson járt, de igazi segítséget nem kapott eddig – mesélte már-már belefáradva. Kezdjük talán egy beszélgetéssel – gondoltam, az állapotfelmérés ráér később is.
Beszélgetésünk során a lelki érintettség bebizonyosodott.
Az állapot felmérésnél megállapítottam, az idegrendszere túlterhelt. Következménye a gyomorsav túlzott jelenléte, vastagbél-vékonybélgyulladás. Javaslatomra gyógyteákat fogyasztott, heti rendszerességgel kezeléseket vett igénybe.
Fél év elteltével teljes gyógyulásról számolt be, ennek már tíz éve.

“Minden természetgyógyász kicsit pszichológus is” – emlékeztem vissza professzorom tanítására, és megérzésem beigazolódott, hiszen rögtön az elején kiderült, itt bizony lelki sérülésből eredő fájdalom raktározódott el páciensemben, amit 10 éve nem tudott igazán feldolgozni, és ez a fizikai egészségét is kezdte veszélyeztetni.
Kombinált terápiát alkalmaztam nála, a megfelelő akupresszúrás pontokat kezeltem, meditációs állapotban szeretetenergiával nyugtattam, majd folytattam egy speciális indiai fejmasszázzsal, és egy lazító testmasszázzsal fejeztem be.
Természetesen a gyógytea-keverék sem maradt el, és az étkezésében is szükség volt néhány apróbb változtatásra. Ramóna pár kezelés óta tünetmentes, de jó közérzete fenntartására havonta ellátogat rendelőmbe.
Apró gyógynövény-olajos fiola lapul táskájában, amelynek segítségével a stressz hatására kezdődő migrént elűzi.
Esete gyakori, de nem általános, ugyanis többféle ok válthat ki fejfájást, amit az ok ismeretében lehet csak megfelelően kezelni.

Mellrák vagy csak ciszta?

Egy téves orvosi diagnózis is képes károkat okozni, a szelíd gyógymódok viszont akár rövid időn belül is kifejtik hatásukat.
Egyik este Katalin kétségbeesetten telefonált: “Mellrákom van! Szabad még ma meglátogatnom?”
Két óra múlva ott ült nálam. Elbeszélte, hogy kb. tíz nappal ezelőtt első ízben vette észre, hogy mellének külső oldalán egy keményedés van, amely nyomásra fájdalmas. Ez a pangásos hely gyorsan növekedett, és vele a fájdalmak. 24 órája erősen megdagadt a melle, és elment az orvoshoz, aki megnézte a mellét és megtapogatta. Diagnózisa lesújtó volt: mellrák! A hallottak után első dolgom, feladatom az volt, hogy megnyugtassam a beteget. Próbáltam neki megmagyarázni, hogy a rákot nem lehet puszta tapintással megállapítani. Különben sem tartom ráknak, hanem cisztára gondolok. De még szóba jöhet a mellben található nyirokcsomó megduzzadása is. Az állapotfelmérés azt mutatta, hogy a bal lábon rendkívül érzékeny a mell-reflexzóna. Éppen olyan érzékenyek a nyirokmirigy-reflexek. (A ciszták mindig nyirokpangással kezdődnek.) A bal oldali petefészek-reflex rendkívül érzékeny. (Minthogy a mell a hormonok tekintetében a petefészektől függ). Ezeket a pontokat alaposan megmasszíroztam. A beteg időközben kissé megnyugodott. A bal mellben lévő fájdalmak már enyhültek, és közérzete jobb lett.
Másnap telefonált Katalin: “Képzelje, a daganat eltűnt! Most mit tegyek?”
Azt ajánlottam, keressen fel egy másik orvost, de közben masszírozza továbbra is a reflexzónákat, nehogy újra kialakuljon a keményedés. Megfogadta tanácsomat, felkeresett egy másik orvost, aki cisztát állapított meg. Hogy megnyugodjon, felkeresett egy harmadik orvost, aki ugyancsak cisztát állapított meg. De a beteget ez sem elégítette ki, és elment még egy negyedik orvoshoz is. Itt azt a felvilágosítást kapta, hogy csak cisztái vannak, amelyeket különösebb nehézség nélkül meg lehet operálni. Nem akarta a műtétet, és visszajött hozzám. Folytattuk a kezelést, három hónap múlva nyoma se volt a cisztának.

Menstruációs panaszok megszüntetése gyógyszer nélkül

Kedves István!
Gyerekkorom óta erős fájdalomcsillapítókat kellett bevennem a menstruációs fájdalmakra. Később a fájdalmakhoz egyéb kellemetlen tünetek társultak, az utóbbi években a menstruációm nagyon erős és darabos lett, volt, hogy szó szerint elöntött a vér, ilyenkor alig mertem elindulni valahova. Az első napon elviselhetetlen fájdalmaim voltak, puffadt a hasam, hasmenésem vagy épp székrekedésem volt, előfordult, hogy hánytam és úgy kóvályogtam fal fehér arccal, mint aki mindjárt elájul. Ilyenkor képtelen voltam dolgozni vagy bármi mást csinálni. A legtöbb fájdalomcsillapítótól csak még rosszabbul lettem. Balázs Istvánhoz nem ezzel a problémával fordultam, de pont az első kezelés után néhány nappal jött meg a menstruációm és meglepődve tapasztaltam, hogy bár enyhe fájdalmat éreztem, nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, tudtam végezni a munkámat. A másik dolog, ami meglepett, hogy a vérzés mennyisége sokkal kevesebb lett és nem volt darabos, valamint 5 nap helyett 4 napig tartott. El sem akartam hinni, hogy egy kezelés ilyen hatással volt rám! Köszönöm szépen István!
Zsuzsi

Tisztulás a vesék gyógyításával

A vese az egyik legfontosabb kiválasztó szervünk. Szerepe a méregtelenítésben elengedhetetlen. A vesekő és a vesegyulladás is jól gyógyul a reflexológiás kezeléssorozat hatására.
Editet, amikor megismertem, igen túlsúlyosnak találtam, a teste tele volt vízzel. A vizsgálat során a vesék reflexzónái rendkívül érzékenynek mutatkoztak. Heti rendszerességgel elkezdtem a kezeléseket. Ami hat hónapig tartott. Az utolsó kezelés utáni következő napon csörgött a telefonom, s Edit ezt mondta:
„Képzelje, alig értem haza, fájdalmat éreztem a húgyvezetékben. Természetesen rögtön sejtettem, hogy a köveim elmozdultak helyükről. Megszültem négy teljes követ. Azóta minden két órában vizelnem kell, s már két kilóval könnyebb vagyok.”
Hála Önnek köszönöm.

Balázsnál a pszoriázis egy vesemedence-gyulladás után lépett fel. Egymást váltották a jelentkező bajok. A kenőcsök, fürdők semmit nem használtak. Két hónapi intenzív reflexológiai masszázs után elkezdték a vesék a méreganyag kiválasztását. Elképzelhetetlen, hogy mi minden hagyta el a testet. A vizelet sötét sárga színű lett. Tíz hónapig tartott a nagy tisztogatás, és csak ezután kezdődött a bőr újra felépülése.
Néha eltart egy ideig a gyógyulás, de a fenti esetek is bizonyítják, hogy türelemmel, kitartással és egy szelíd természetgyógyászati módszerrel orvosolhatók a betegségek.

Endometriozis és lásd, négy hónap után megvan az eredmény

Andrea vagyok, 25 éves.
A menzeszem nem működött jól, nem estem teherbe.
Az egyik munkatársam javasolta, hogy keressem fel Balázs István természetgyógyászt.
El is mentem és az állapot felmérés kiderítette, hogy hol van a baj melyre a kezelések a következők voltak: reflexológia, táplálkozás változás és gyógynövény tea használata.
Hetente egy alkalommal látogattam a rendelőt, István minden kérését betartottam. Megkérdezte, hogy mennyi vizet iszom, mert az nagyon fontos. Sajnos nagyon keveset ittam ezért meg tanultam vizet inni. Hosszú évek óta a menzeszem fájdalmas volt, a kezeléseknek köszönhetően először életemben nem fájt.
Most pedig hiszik vagy nem, de nálunk megfogant a baba.
Számunkra ez a legnagyobb öröm volt. Mindenkinek kívánom, aki még nem élte át ezt az érzést.
Bizalommal forduljanak Istvánhoz. Nagyon köszönöm neki.

Székrekedés

székrekedés

Cukorbetegség

Egy asszony, havonta egyszer ment az orvoshoz, hogy vércukorképét ellenőriztesse, mely sajnos már évek óta mindig magas értékeket mutatott. Minthogy a tablettákat képtelen volt alkalmazni (rosszul lett tőlük), cukorháztartását igen szigorú diétával kellett szabályoznia.
Tiltólistára került minden fajta édesség, kenyeret szinte nem ehetett soha, s csak nagyon kis mennyiségű tésztafélét, burgonyát, rizst. Naponta háromszor ellenőrizte vizeletét, mely így, az előírások betartása mellett szerencsére cukormentes volt.
Amikor a hölgy tudomást szerzett a zónaterápiáról, s olvasta táplálkozási javaslataimat, felragyott számára a remény fénysugara a szigorú diéta “égboltozatán”.
Teljes erőbedobással megkezdte a masszírozást, változtatott étrendjén, azaz növelte a kenyér, a burgonya és a rizs mennyiségét, s itt-ott, néha megengedett magának egy kevés édességet.
Került minden nyers gyümölcsöt, a tejet és tejeskávét (babkávét).
Egy hét telt el így anélkül, hogy vizelete megváltozott volna. A második héten már az ellenőrzőszalag erősen megszíneződött. Hat napon át szervezete meglehetősen sok cukrot választott ki, vizeletén keresztül. Ez nem volt nyugtalanító jelenség, inkább reakcióként kellett felfogni. A hét letelte után a helyzet ismét normalizálódott.
Ha valaki cukorbeteg, annak rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy a cukorháztartás, és az inzulin közötti kiegyenlítődés biztosítva legyen. Ennek érdekében szükséges a napi vizelet-ellenőrzés, hogy ezáltal ismerje saját állapotát, így szabályozni tudja étkezését, valamint az inzulin adagolását.
Kezdetben a hölgy megszívlelte a tanácsokat, utasításokat, de miután minden olyan jól működött, kissé könnyelművé vált. Az édességek utáni vágya legyőzta a józan eszét, és túlzásokba esett. Állapotát az is terhelte, hogy mindezzel egyidejűleg a hasnyálmirigy felépítési folyamaton ment át, ezért csak korlátozottan tudott működni. Ez túl nagy terhet rótt szervezetére, mely erre azonnal munkabeszüntetéssel felelt. A beteg ekkor gyengének érezte magát, rosszullétekkel küzdött, vizeletürírtése pedig erős, égető fájdalommal járt.
A vizelet színe olyan lett, mint a barna söré. Mindezek után orvost hívott, aki öt napon át inzulin injekciókat adott neki, s így testi egyensúlya helyreállt.
Mivel jól érezte magát, újra munkába állt, de most már óvatosabban, körültekintőbben figyelt testének jelzéseire. Ettől kezdve nem volt fennakadás, s két év után teljesen rendbejött. Vizeletében nem fordult már elő cukor, vércukor szintje másfél éve normális, s így az orvos is nagyon elégedett betege állapotával.
Ma már csak évente egyszer kell ellenőrzésre járnia!

Erika ciszta és mióma

Erika 2015 januárjában felkeresett a rendelőmben.
Elmondta nekem, hogy az orvosok a méhében ultrahangos vizsgálattal cisztát és 4×6 cm-es miómát állapítottak meg.
Az állapotfelmérés igazolta az orvosi diagnózist. Ezen kívül a bal karjában izületi panaszai is vannak.
A terápia: reflexológia és gyógynövény teák fogyasztása volt.
Kérésemre étrendet változtatott és teákat fogyasztott. Heti egy alkalommal jött a kezelésre. Hétről hétre jobb lett a közérzete.
Hat hónap elteltével visszament kontroll vizsgálatra. A vizsgálat eredménye szerint minden oldalról egy centivel kisebb lett a mióma.
Az orvos gratulált neki, és mondta csak így tovább. A kezeléseket folytatjuk, Erika nagyon boldog.

Gyuri bácsi esete

10 évvel ezelőtt felkeresett a rendelőmben.
Panaszai: felfúvódás, valamint a széklete váltakozó. Hol híg, hol kemény. Idegrendszere nem stabil.
Az állapotfelmérés alapján megállapítottam, hogy a belek be vannak gyulladva, az idegrendszere gyenge. A vesék sem működnek jól.
A bélgyulladásra gyógyteákat javasoltam. Hetente egyszeri alkalommal talpreflexológiai kezelést kapott. Gyuri bácsinak hétről hétre jobb lett az egészségi állapota. Hat hónap kezelés és gyógyteák fogyasztása után meggyógyult.
Ekkor 64 éves volt.
2015 szeptemberében ismét felkeresett.
A vizsgálat során kiderült, hogy ismét a belek vannak begyulladva és az idegrendszere sem jó megint. Elkezdtük ismételten a gyógyteák fogyasztását, illetve a kezeléseket. Jó felé haladtunk csak most már kicsit lassabban. A kedély állapota jó és továbbra is segít saját gyógyulásában pedig most már 74 éves.